филтри ˆ

Fond Jaroslava Mezníka v Archivu Masarykovy Univerzity

Jaroslav Mezník

 Sbírka Jaroslava Mezníka dokumentuje činnost signatáře Charty 77, profesora historie a pozdějšího děkana Filozofické fakulty Masarykovy univerzity.

Местоположение

Езици

  • Немски
  • Чешки

Име на колекцията

  • Jaroslav Mezník

Произход, история и културни дейности

Описание на съдържанието

Съдържание

  • публикации: 10-99
  • ръкописи (его-документи, дневници, бележки, писма, чернови и др.): 10-99
  • сива литература (архивни документи като брошури, бюлетини, листовки, доклади, разузнавателни досиета, записи, работни документи, протоколи от заседания): 100-499

Оператор(и)

Географски обхват

  • национален

Основател

Дата на създаване

  • 1960

Място на създаване

Създатели на съдържание

Личност(и), събрали колекцията

Важни събития в историята на колекцията

Достъп

  • all closed to the public

MISSING:hasAuthorsOfEntry

  • Nečasová, Denisa

Списък библиография

Mezník, Jaroslav. 2005. Můj život za vlády komunistů (1948–1989). Brno: Matice moravská. 

Wihoda, Martin. 2009. „Historik v soukolí dějin. Za Jaroslavem Mezníkem.“ Dějiny a současnost 1: 7.

Šmahel, František. 2009. „Jaroslav Mezník (31. 12. 1928 – 28. 11. 2008).“ Český časopis historický 1: 226–228.

Marek, Jaroslav. 1993. „Jaroslav Mezník – ne zcela okrouhlé výročí.“ Časopis Matice moravské 2: 393–395.

Jan, Libor: 2003. „Jaroslav Mezník jubiluje.“ Časopis Matice moravské 2: 637–639.  

Janošová, Lenka, interview by Nečasová, Denisa, September 04, 2018. COURAGE Registry Oral History Collection

2020-02-26 13:54:21